Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !! βιντεο

Πολλές πολιτείες τών ΗΠΑ έχουν ιδιωτικοποιήσει τούς υδάτινους πόρους και τα έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτες,είναι τα λεγόμενα δικαιώματα νερού
.Ακόμα χειρότερα συμβαίνουν στήν Χιλή όπου η κατάσταση λόγω και τών πολλών ορυχείων χρυσού που υπάρχουν στήν χώρα είναι πολύ χειρότερη με ολόκληρα χωριά δέν έχουν ούτε νερό να πιούν,και η τροφοδότηση τους γίνεται με ιδιωτικά βυτία.Για ζώα και καλιέργιες εννοείται ούτε λόγος.Για τήν χιλή θα αναφερθώ σε άλλη ανάρτηση πιο αναλύτικά.
Στίς ΗΠΑ λοιπόν και συγκεκριμένα ένας έμπορος αυτοκινήτων μάζευε το βρόχινο νερό που έπεφτε στήν στέγη τής επιχείρησης του σε ένα υπόγειο και με αυτό έπλενε τα αυτοκίνητα τής επιχειρησής του.Όμως λογάριαζε χωρίς τόν ξενοδόχο δηλαδή τήν πολιτεία τής Γιούτα η οποία έτρεξε να προασπίσει τα συμφέροντα τών εργολάβων νερού κατασχέτωντας στήν ουσία τίς ποσότητες νερού που είχε μαζέψει ο έμπορος στήν υπόγεια δεξαμενή.

Στήν Ελλάδα τώρα όπως ξέρουμε οι κρατικές και ασφαλώς ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ  επιχειρήσεις ύδρευσης όπως προβλέπει το μνημόνιο θα βγούν στο σφυρί.Εκτός αυτού όμως κάποιες περιφέρειες τής χώρας και συγκεκριμένα η περιφέρεια Πελλοπονήσου αρχικά εκχωρούν τα δικαιώματα νερού(ποτάμια λιμνες βρόχινο κτλ ) στήν ΕΥΔΑΠ η οποία στήν συνέχεια όπως προείπαμε θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη.Άρα αν περάσει αυτό που ετοιμάζεται είναι πολύ πιθανό τέτοια γεγονότα να τα δούμε να συμβαίνουν και στήν χώρα μας.Ήδη τρέχει μια διαδικασία που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δηλώσουν πηγάδια και γεωτρήσεις ώστε να λάβουν τήν (ειδική άδεια) αφου φυσικά τήν χρυσοπληρώσουν..Δείτε το Βίντεο

ΥΓ Να δώσουμε και ένα μπραβο για τήν πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση-Ξεπούλημα του μαγαζιού γωνία που λέγεται ΟΠΑΠ με κέρδη 530 εκ περίπου ανα χρόνο ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ!! (και οι φόροι στο κράτος πάνε ξέρετε)  Φέρεται να πουλήθηκε για 620 εκ!!  Φαίνεται πώς οι εισσαγελείς υπάρχουν μόνο για τίς συλλήψεις κατοίκων στίς σκουριές.
Με αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται στήν χώρα-αποικία καλο θα είναι να κοιτάξουμε και τήν λίστα επιβίωσης που υπάρχει στο blog διότι το μπάμ ζυγώνει μέρα με τήν μέρα και ο θεός να βάλει το χέρι του να σώσει ότι ακόμα έχει μείνει όρθιο σε αυτόν τόν τόπο.

2 σχόλια:

thomas είπε...

Αυτό το "κατασχέτουν", μας έστειλε.

Tiny Bits Of Light... είπε...

Δείτε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού. Αναρωτηθήκατε πότε αν "Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό;"
Μετά την προβολή:
Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού, ανάμεσά τους και της Suez, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.

Το 2010, ένα γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης της Suez ενάντια στην ταινία FLOW. Απαίτησε επίσης η Suez να αποζημιώσει τους παραγωγούς της ταινίας για τα νομικά τους έξοδα. Ανικανοποίητη από αυτή την απόφαση, η Suez άσκησε έφεση. Την περασμένη εβδομάδα, στις 27 Ιουνίου 2012, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και δικαίωσε και πάλι τους κατηγορούμενους.

http://www.youtube.com/watch?v=9aBZP4RnMxw