Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Μια συγκλονιστική απάντηση στίς μπούρδες πέρι πλουτισμού μέσω τής μελισσοκομίας.Μέρος β

ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ; Που το είδατε ρε παιδιά;


 "Στήστε τώρα το δικό σας μελίσσι και τον Αυγουστο θα έχετε το δικό σας μέλι"
Ο Έλληνας ΔΕΝ βάζει μυαλό. Θέλει κάθε τρεις και λίγο κάποιοι να του στήνουν νέους παραδείσους εύκολου πλουτισμού νέα μικρά "χρηματιστήρια" και μετά να κλαίει που δεν του 'κατσε.
Στο συγκεκριμένο λοιπόν.
1,Αν στήσεις μελίσσι σήμερα και πάρεις μέλι τον Αυγουστο εγώ 1η Σεπτέμβρη θα γίνω πλανητάρχης.
2,Την μέλισσα πρώτα την καψουρεύεσαι και μετά σου δίνει φράγκα.
3,Η αντιστοιχία ιδρώτα που πρέπει να ρίξεις με το μέλι που θα πάρεις είναι τουλάχιστον 7/1.
4,Η αντιστοιχία βενζίνης που θα καταναλώσεις μέχρι να συνεφέρεις τα πρώτα σου μελισσάκια και να τα κάνεις παραγωγικά είναι η διπλή με την παραπάνω.
5,Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι, οι αποθήκες που θες, το μεταφορικό μέσο που είναι απαραίτητο, αγγίζουν μια επένδυση (για αρχή) κοντά στα 15.000 και αυτό για να μπορέσεις να κουλαντρίσεις 50 μελισσάκια που ΙΣΩΣ σου εξασφαλίσουν έναν μέσο μισθό
6, Κάνείς δεν μιλάει για αρρώστιες, για λάθος χειρισμούς, για την εμπειρία που πρέπει να έχεις. Πέρσι από 37 νέα μελίσσια (παραφυάδες) επιβίωσαν μόνο 6 (!).
7. Κανείς δεν μιλάει για τις θερμοπληξίες που παθαίνεις το καλοκαίρι κλεισμένος ώρες του θεού σε ένα μελισσοκομικό μπουφάν όπου δεν μπορείς να σκουπίσεις ούτε τον ιδρώτα που σου καίει τα μάτια.

Ονειρεμένο ντεκόρ με μέλισσες αρνάκια και σε καταπράσινο τοπίο που μοιάζει με επίγειο παράδεισο...Τι να πούν και οι μελισσοκόμοι στα ξερονήσια του που παλεύουν μέσα στήν ξηρασία μή γνωρίζοντας κάθε χρόνο αν θα μπορέσουν να βγάλουν έστω τα εξοδά τους ;
8. Κανείς δεν συζητάει για τον πελάτη που δεν έχει ΙΔΕΑ απο μέλι και θέλει να φάει φρέσκο θυμαρίσιο τον Δεκέμβρη όταν η ανθοφορία του έχει λήξει απο τον Ιούλιο. Που δεν θέλει το μέλι του να "ζαχαρώνει" όπως λέει και πρέπει να εξηγείς στον κάθε δύσπιστο εξυπνακια (που φυσικά είναι ειδικός ΚΑΙ σε αυτό) πως η ΚΡΥΣΤΑλΛΩΣΗκαι όχι το "ζαχάρωμα" ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΌ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ και πως σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μέλια που αν δεν είναι κρυσταλλωμένα σαν βούτυρο στα πετάνε στην μούρη.
9. Κανείς δεν λέει πως για να πάρεις παραγωγή θα πρέπει να τις "βοσκάς" τις μέλισσες. Δηλαδή να σου φύγει η μέση σηκώνοντας τα 60 κιλά της κυψέλης κάθε τρεις και λίγο και να την μεταφέρεις σε άλλες ανθοφορίες. Μια στο πευκο, μια στην έρρικα, μια στο θυμάρι, μια στις χορτονομές και άλλη μια ξανά στο πευκο.
10. Κανείς δεν λέει για το συναίσθημα που νιώθεις όταν δεις τον όποιο ηλίθιο και αστοιχείωτο αγρότη να ψεκάζει με τους τόνους στα ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ φυτά και να βλέπεις ολοκληρο το μελισσοκομείο σου να πεθαίνει μέσα σε τρεις μέρες.
11. Κανείς δεν λέει πως το διάβασμα που πρέπει να ρίξεις και που δεν σταματάει ποτέ είναι το ίδιο που ρίχνεις για να τελειώσεις καρδιολόγος με εξειδίκευση στις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς.
12. Κανένας δεν λέει για τα ξενύχτια που ρίχνεις τα βράδια της άνοιξης υπολογίζοντας τους χειρισμούς σου ώστε να πάρεις την παραγωγή που θες και παράλληλα να αυξήσεις το κοπάδι σου ωστε να καλύψεις κάποια έξοδα.
13. Κανείς δεν σου λέει πως δεν πα να χτυπιέσαι, αμα δεν θέλει ο καιρός (όπως πέρσι) όχι μέλι δεν θα πάρεις άλλα θα φαληρίσεις προσπαθώντας να τα κρατήσεις ζωντανά
14. Κανείς δεν σου λέει πως πρέπει να προσαρμοστείς σε μια τιμή που καθορίζουν τα εισαγόμενα μέλια που βαφτίζονται ελληνικά
15. Κανείς δεν σου λέει για τις ώρες που θα περάσεις γεμάτος κεντριά ΜΟΝΟΣ σου σε ένα μελισσοτόπι που ούτε Λοκατζήδες δεν σε βρίσκουν και να νιώθεις πως αν πάθεις τίποτα δεν θα σε βρουν ούτε αφού μυρίσει το κουφάρι σου.

Απο αυτά όλα όμως είναι που πορώνεσαι και την αγαπάς την μέλισσα. Απο αυτές τις δυσκολίες είναι που όταν πλέον ρέει το μελάκι στον τρύγο νιώθεις μια ικανοποίηση και μια περηφάνια για αυτό που κατάφερες και παράλληλα μια ευγνωμοσύνη και μια αγάπη για τα "κορίτσια" ΣΟΥ. Σκεπτόμενος εκείνη την ώρα είναι που χαλαλίζεις τα τσιγάρα ή το ποτό σου για να ξοδέψεις χρήματα για αυτές όποτε το ζητήσουν.

Σε όλα αυτά οφείλεται το γεγονός πως μπορεί να κάθεσαι με τις ώρες μέσα στο μελισσοκομείο και να χαίρεσαι σαν μικρό παιδί οταν τις βλέπεις στον κάματο, όταν μετράς πόσες απο αυτές που μπήκαν έφεραν γύρη, πόσο βαριά προσγειώνονται στην είσοδο, αν κουβαλάνε νέκταρ κτλ.

Απο όλα αυτά σφυρηλατούνται και οι σχέσεις που αναπτύσσεις με τους φίλους που σε βοηθάνε και τους βοηθάς.
Απο όλα αυτά μαθαίνεις και το κυριότερο (και ίσως το χρησιμότερο αυτή την εποχή) : Πως τίποτε δεν σου χαρίζεται. Και πως στην ζωή τελικά δεν παίρνεις αυτό που νομίζεις πως αξίζεις, αλλά αυτό που αγωνίζεσαι με ΟΛΗ την δύναμη της ψυχής σου να καταφέρεις.


Το καταπληκτικό κείμενο-απάντηση  ανήκει στόν Θεόδωρο Καραγιάννη μελισσοκόμο απο τήν Ρόδο

Η απάντηση του φίλου συναδέλφου απο τήν ακριτική Ρόδο 
 είναι συγκλονιστική .Εκτός αυτών που αναφέρει ο καλός συνάδελφος δέν πρέπει να ξεχνάμε  τίς κλοπές που πλέον έχουν γίνει μάστιγα αλλά και τίς πυρκαγιές που επίσης δέν πρέπει να λησμονούνται.


Τα σχόλια τών συναδέλφων απο τίς πρώτες ώρες τής ανάρτησης χρήζουν εξαιρετικού ενδιαφέροντος .
Η ανάρτηση θα παραμείνει μερικές μέρες επειδή θα ήθελα να λάβει ακόμα περισότερα σχόλια απο τους συναδέλφους που ακόμα δέν τήν έχουν διαβάσει.
Σας εύχομαι καλό Πάσχα και ότι καλύτερο για εσάς καθώς και για τούς ανθρώπους που αγαπάτε και σάς αγαπούν.
Και ελπίζω το Πάσχα να σημάνει και και τήν Ανάσταση τής πατρίδας μας.

28 σχόλια:

Άγγελος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις φίλε . Είμαι νέος μελισσοκόμος και σίγουρα δεν περιμένω να ικανοποιηθώ με κανέναν τρόπο , οικονομικό ή άλλο από την πρώτη χρονιά . Αν δεν ασχοληθείς δεν μπορείς να καταλάβεις τις δυσκολίες. Καλή Ανάσταση και συνεχίζουμε με όλες τις δυσκολίες και άσε τα περιοδικά να τάζουν εφήμερους οικονομικούς παραδείσους. Δυστυχώς η κρίση δεν μας έβαλε μυαλό και η φιλοσοφία της αρπαχτής συνεχίζεται δημιουργώντας ψευδαισθήσεις εύκολου πλουτισμού για μια ακόμα φορά. Όλοι αυτοί που γράφουν υποτίθεται ότι είναι επιστήμονες με γνώση , δεν θα μπορούσαν λοιπόν να αναφέρουν και τις δυσκολίες ώστε να μην παραπλανούν ???? Σίγουρα βαι, αλλά ποιος νοιάζεται.

Ανώνυμος είπε...

ti planhtarxhs kai paparies les??? ena melish 10 ari an to pareis shmera den tha soy dosei meli to kalokairi???????? giati den theletai na exei o kosmos diko toy meli me 2 melisssia???

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε αυτός που θα πρωτοπάρει 2 δεκάρια και δίχως χτισμένα φύλλα ιδίως στήν Νότια Ελλάδα τέτοια εποχή,πώς διάολο θα πάρει μέλι; μπορείς να μας το εξηγήσεις;

Θόδωρος - Ρόδος είπε...

Ασε τους να δοκιμάσουν. Οταν θα κλαίνε ούτε χαρτομάντηλο δεν θα τους δίνω.
Και γιατί ρε φίλε ανωνυμε δεν κάνει ένα άρθρο μια ανάλυση των ποσών να καταλάβει και ο χριστιανός που διαβάζει πόσο θα του κοστίσει το βάζο που θα πάρει (αν πάρει) στους δυο/τρεις μήνες ;

Θόδωρος - Ρόδος είπε...

Κωνσταντινε να σε ευχαριστήσω για την ανάρτηση και να ευχηθώ καλή Ανάσταση σε όλους σας και στις οικογένειες σας.

Ανωνυμε, φιλικά καθαρά σου λέω πως κι εγώ για το δικό μου ξεκίνησα. Είναι δεύτερος χρόνος κλεισμένος που ασχολούμαι έχω φτάσει στα καμία 20αρια μέλισσα, πέρσι πήρα σύνολο (από αυτά που είχα τότε) 60 κιλά σύνολο και η κάρτα πήγε από 0 στα τρία χιλιαρικα. Χωρίς να υπολόγιζω ούτε μισό ευρώ από όσα έχω δώσει cash σε τροφές, βενζίνες κεριά, τροφοδοτες κτλ

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγες ώρες περιμένουμε την Ανάσταση του Χριστού μας.
Ειναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε δώρο για το Πάσχα ένα μελίσσια σε αυτόν που έγραψε τις ανοησίες και αν θέλει να μας πεί πόσο μέλι έβγαλε για να χαρούμε μαζί του !!!

Θόδωρος - Ρόδος είπε...

Για να τα πούμε πρόχειρα λοιπόν.
15 ευρώ το πλαίσιο και η βασίλισσα δώρο : 150 ευρώ
Η κυψέλη με βάψιμο και κλειδιά στα 50
Και 15 ευρώ τα κεριά είμαστε στα 215

Να του δώσει ποσά σε δυο χρόνια η κυψέλη ; 10 τον πρώτο (!!!) ; Αντε δέκα. Και 20 τον δεύτερο ; Σύνολο 30 σωστά ;
Πάμε τώρα. Δεν θα παει δέκα επισκέψεις ; Από 5 € βενζίνη δεν θα κάψει ; 265 τα γιουρα αδερφε μου !
Θεραπείες ; Χημεία ; (Χαλάλι του)
Αν όχι χημεία πες νου σε παρακαλώ μια συσκευασία για 1 κυψέλη. Υπάρχει ; Οχι

Πόσα έχουμε ως τώρα ;
215 για 30 κιλά σωστά ; (Εγώ του τα δίνω με 200)

Το μελακι που θα το βγάλει ; Στο πλυντήριο ρούχων ; Ο πιο φτηνος χειροκινητος έχει 200 ευρώ.
Στο 415 το σκορ.

Τροφές άλλο ένα δεκαρικο 425. Πες και κανένα κερατιατικο αλλά 25 είσαι στα 450... Για τριάντα κιλά σε δυο χρόνια.

Διαφωνούμε κάπου ;

Unknown είπε...

Μα γιατι εισαστε κακοπιστοι; Οι ανθρωποι το λενε καθαρα, θα παρεις μελι τον Αυγουστο, αυτο τα λεει ολα, προφανος απο τις Αυγουστιατικες ανθοφοριες.....

geobees είπε...

Μπράβο...τα είπες όλα συνάδελφε και χωρίς ίχνος υπερβολής!
Επιβεβαιώνω τους υπολογισμούς σου και μάλιστα έχω ξοδέψει
περισσότερα σε 1 χρόνο από αυτά που γράφεις.

Όσο για τον επιτήδειο "ανώνυμο" που διαρυγνείει τα ιμάτιά του,
του λέω να μην καρφώνεται συνεχώς τόσο άσχημα στα blogs μας.
Πως να γίνει...θίγονται συμφέροντα και το καταλαβαίνω,
αλλά δεν είναι τρόπος αυτός να λοιδωρείς συνεχώς τους πάντες.


Καλή Ανάσταση σε όλους σας !!!

Ανώνυμος είπε...

μην κάνετε αναλύσεις με τιμές και κόστος αφήστε τους να διαβάζουν τις αηδίες που γράφουν τα περιοδικά αφήστε τους να πέσουν στη λούμπα εξάλλου πολλά μαγαζιά ξέρουν τη έρχεται και ξεπουλάνε , το τυρί μπήκε και από τα περιοδικά και από το ίντερνετ δεν μένει παρά να τσιμπήσουν.
Υ.Γ. τόνοι ολόκληροι μέλι υπάρχουν σε μελισσοκομικες αποθήκες γιατί απλώς ο μελισσοκόμος το λυπάται να το δώσει 3 ευρό, ιδού η ροδος ιδού και το πήδημα.
έχουν καταλάβει πόσο χ@ζός είναι ο νεοελλην@ς και βάλθηκαν να τον ξεκανουν.

Σύγχρονη Μελισσοκομία Μιχαλόπουλος είπε...

καλησπερα.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ Κ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ...Κ ΠΟΣΑ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΝ .ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΔΕΙΟ...

ma.beez είπε...

ΜΠΡΑΒΟ. Επιτέλους κάποιος να πει και καμιά αλήθεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΚΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΡΑΓΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΤΟΥΣ ΤΑΖΟΥΝΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ. ΓΙΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ, ΦΥΤΕΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙΣ.(( ΑΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΡΩΣ))

Antonopoulos είπε...

Χριστος Ανεστη
Χρονια Πολλα
1ο.Οποιος νομιζει οτι θα ασχοληθει με την μελισοκομια και μεσα σε 2-3 χρονια θα ειναι πλουσιος,τον λυπαμαι προκαταβολικα για το επιπεδο της νοημοσυνης του.
2ο.ο μελισσοκομος δεν ειναι ενα επαγγελμα αλλα μια ομαδα επαγγελματων προσαρμοσμενη στο μικροκλιμα καθε περιοχης που ασκει ο καθ'ενας μας την μελισοκομια.Δηλαδη πρεπει να γνωριζει αριστα την χλωριδα των περιοχων που μετακινει τα μελισσια(Βοτανολογος),να γνωριζει τις καιρικες συνθηκες σε συνδυασμο με τις ανθοφοριες(μετεωρολογος),δεν αναφερω την προσωπικη δουλεια σε μεταφορες-τρυγους-συντηρηση υλικων(χαμαλης)πρεπει να κανουμε και αριστα τους πωλητες για να προωθησουμε οσο γινετε καλυτερα το προιον μας.
Δεν θα πω για κανεναν αλλο παρα μονο τα δικα μου αποτελεσματα απο την 10ετη ενασχοληση με την μελισοκομια.
1η χρονια 5 μελισσια(0 κιλα)
2η χρονια 25 μελισσια(40 κιλα)
3η-4η χρονια περιπου 40-50 μελισσια(200 κιλα)
5η-6η χρονια περιπου 100(απο 200 κιλα η καθε χρονια)
7η χρονια 156(750 κιλα)
8η-9η και φετος γυρω στα 100-110 μελισσια.(προπερυσι 0 κιλα=καταστροφη,περυσι 880 κιλα και φετος εχει ο θεος...)
με απλα λογια μεχρι περυσι ΞΕΧΡΕΩΝΑ τα υλικα και τα εργαλεια που αναγκαστικα αγορασα.
Χρηστος Αντωνοπουλος-Λαρισα
6978694848

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τούς προηγούμενους συναδέλφους.Τα πράγματα δέν είναι τόσο ρόδινα όσο θέλουν κάποιοι λόγω συμφερόντων να τα παρουσιάζουν.Αυτούς που τούς βολεύει είναι οι έμποροι και αυτοί που γδέρνουν άνεργούς ανθρώπους παίρνωντάς τους πουλώντας ελπίδες μέσω μαθημάτων που κοστίζουν και 100 ευρώ τήν ημέρα σε τριήμερα μαθημάτων.Οι άνθρωποι που ετοιμάζονται να ασχοληθούν πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά για να μήν χτυπάνε μετά το κεφάλι τους στόν τοίχο.Καλό Πάσχα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη,

Είμαι και γω καινούργιος μελισσοκόμος με 10 κυψέλες. Έχω ξοδέψει μέχρι σήμερα 1400 ευρώ και πήρα πέρυσι 12 κιλά μέλι. Ζώ στην Αθήνα και ο τόπος άρχισε να ξεραίνεται. Δεν ξέρω άν πάρω λίγο θυμάρι να στείλω και στους φίλους μου Παπαδόπουλο Ιωσήφ και Χατζημιχάλη Νίκο (ΑXION)στη Ρόδο. Όντως τίποτε δεν είναι εύκολο.

a είπε...

Χρόνια πολλα αδέλφια!Είμαι στην μελισσοκομία 10 χρόνια και τότε όπως και τώρα κάποιοι άσχετοι και αχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι με εξασφαλισμένο τον μισθό τους στην διεύθυνση γεωργίας που σχεδόν ποτέ δεν είναι στο γραφείο τους γιατί είναι ανίκανοι ακόμη και στο να κάθονται σε επιδοτύμενα σεμινάρια μας έταζαν λαγούς με πετραχίλια,λίγη δουλειά την άνοιξη στα μελίσσια και τον χειμώνα καθισιό και διακοπές στην Αγγλία αφου πρώτα χρυσοπουλήσουμε το μέλι μας.Στα δέκα χρόνια λοιπόν εχω επενδύσει περίπου 25000 ευρώ και έχω ειπράξει επίσης περίπου 25000 ευρώ!Θεωρώ ότι είναι κερδοφόρος επιχείρηση αν επενδύσεις μεγάλα χρηματικά ποσά,αν εργαστείς πολλά 16ωρα,αν αποκτήσεις γνώσεις βοτανολογίας και μετεωρολογίας όπως είπε ενας συνάδελφος παραπάνω και αν είσαι καλός πωλητής γιά να προωθήσεις τα προιόντα σου αφου προηγουμένος αφιερώσεις αρκετές ώρες στο να εξηγείς και να μάθεις καθε υποψήφιο αγοραστη ότι άλλο πράγμα είναι το μέλι και άλλο το κάτι σαν μέλι που αγοράζει με 4-5 ευρώ το κιλό (ευκολότερο πάντως έιναι να κάνεις προσυλιτισμό).βασική προυπόθεση γιά την επιτυχία είναι η ανιδιοτελής αγάπη γιά την μέλισσα και την κοινωνία της την οποία είτε έχεις είτε αποχτάς όταν την γνωρίσεις.θεωρώ επίσης ότι όποιος σκέφτεται να ξεκινλησει χωρίς να αγαπάει την μελισα και την μελισσοκομια γενικότερα καλυτερα να μην το κανει γιατι όσα λεφτα και να επενδύσει ειναι παραπάνω απο σίγουρο ότι θα τα χάσει.Ωστόσο οποίος θέλει να ξεκινήσει τον παροτρύνω να το κάνει γιά τρείς λόγους,πρώτον για να δεί τι σημαίνει γλύκα!!!Δεύτερον γιατι θα ζήσει μοναδικές στιγμές ευτυχίας, ηρεμίας,γνώσεων,θαυμάτων και μαγείας και τρίτος λόγος επειδή θα του πουλήσω μελίσσια για το ξεκίνημ του χωρίς να φοβάμαι ότι δεν θα αγοράζει πλέον μέλι απο μένα αφου κάποτε θα βγάζει το δικό του γιατί πρώτον θα ξανααγοράσει μελίσσια αφου τα πρώτα θα τα χάσει και αργότρεα θα του πουλάω βασίλισσες.Διαλέχτε και πάρτε,εγώ πάντως δεν τα παρατάω όσο και να τα χρυσοπληρώνω!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που δημοσιεύονται τέτοιες αλήθειες.Συμφωνώ απολύτως με τα όσα διάβασα

ckalexandridis είπε...

Συγχαρητήρια για το κείμενο. Ορισμένα κομμάτια του θα μπορούσαν να είναι αποσπάσματα από λογοτεχνικό βιβλίο. (τα σχόλια ωστόσο δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν ιδιαίτερα) Όπως και να έχει Χριστός Ανέστη σε όλους και όλες!

Costas Vlachidis είπε...

εμένα πέρισυ (πρώτη χρονιά, το λίγο μέλι που πήρα, (20-30 κιλά με το χειμωνιάτικο) το πιο πολύ το χάρισα σε φίλους, γιατί μου είχε κοστίσει τόσο πολύ, που δεν ήταν δυνατόν να το κοστολογήσω! φέτος, τριπλασίασα τα μελίσσια, αλλά δεν περιμένω και πολλά πράγματα, γιατί για να ταισω τις παραφυάδες, θα πρέπει να τους δώσω σχεδόν, όλο το μέλι που θα βγάλω! Και η πλάκα είναι ότι όλοι μου ζητούν μέλι που δεν έχω!
Kostas

Costas Vlachidis είπε...

Πάντως στα μέρη μας, λένε ότι είναι καλύτερα να λένε ότι είσαι πλούσιος, από μπατίρης!
Το θέμα είναι ότι κάνω κάτι που μου αρέσει, και προ πάντων είναι σχεδόν κάθε ημέρα μία καινούρια πρόκληση, γιατί αυτά κάνουν τα δικά τους, και αδιαφορούν για το τι γράφουν οι εφημερίδες, τα βιβλία μελισσοκομίας, οι καθηγητές, και γενικά οι άνθρωποι, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΈΠΤΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ.
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

oi melisokomia gia na sou apodosi prota prepi na agapas tis melisoules sou ke meta alios den prokite na kanis tipota,o synadelfos apo edo kala kanei ke ta lei gia na mathoun meriki meriki ti ine oi melisokomia!!!!!

explore.bees είπε...

Πολύ ωραία η ανάρτηση σας . Είναι πέρα για πέρα αληθινή .
Όμως αυτό δεν βολεύει τους συντάκτες του περιοδικού .Το προφανές είναι ότι στην Ελλάδα του 2013 με την ανεργία στα ύψη και τους απελπισμένους ανέργους να φτάνουν τον έναν στους τρεις τουλάχιστον , τέτοια παχιά λόγια , πάντα ποιάνουν τόπο .
Μην ξεχνάτε το ( λεφτά υπάρχουν )που θα μείνει στην ιστορία . Έτσι λοιπόν θα πέσουν στην παγίδα πολλοί άνεργοι που θα πιστέψουν τους συντάκτες.
Όμως αν δεν πάθουν πως θα μάθουν ????.
Να είστε καλά
Χρήστος

Manos είπε...

Συνάδελφοι μιλάμε για τα αυτονόητα. Το άρθρο στην συγκεκριμένη εφημερίδα - περιοδικό είναι χορηγημένο απο την Ανελ. Η εταιρία αποσκοπει στην αυξηση των πωλήσεων της, όπως κάθε επιχειρηματίας.

Τι θελετε να πει λοιπόν? Ψάχνει τρόπο να πουλήσει καμια κυψέλη σε περίοδο κρίσης και πάει να κάνει μελισσοκόμο τον κάθε πικραμένο.

Το περιοδικό απο τη μεριά του πουλά τεύχη στον κάθε πικραμένο.

Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει κανεις? Η ανελ έχει διαφημίσεις ακόμα και σε γνωστό blog που προσπαθεί (λόγο άγνοιας) να φερει τη μελισσοκμιά 50 χρόνια πισω με άθλιες συνταγες τροφοδοσίας και άλλα χοντρα λάθη.

Την ανέλ δεν την νοιαζει, εμποριο κάνει και λεφτά παέι να βγάλει στην πλάτη του ερασιτέχνη (καλο ειναι αυτό να το θυμούνται οι επαγγελματιες μελισσοκομοι αργότερα)

Το ερώτημα είναι άλλο . Επιστήμονες όπως ο Χαριζάνης πχ, δεν τα ήξεραν αυτά πριν βοηθίσουν το άρθρο να γραφτεί (γιατί τον έχει στις ευχαριστίες)

Ανώνυμος είπε...

Όλοι τήν τσέπη τους θέλουν να γεμίσουν,είς ύγειαν τών κορόιδων που τούς πιστεύουν

Ανώνυμος είπε...

@ Manos!
Εγώ είμαι ένας αδαής που μόλις ξεκίνησα.
Ποιό είναι το γνωστό άθλιο blog που κινδυνεύει τόσο πολύ ο κόσμος?
Γιατί δεν το ονομάζεις ώστε να προφυλαχθούμε εμείς οι νέοι?
Τα σεμινάρια είναι τελείως ανεπαρκή...και ναι συμφωνώ,
τελικά αδίκως πετάει ο κόσμος τα χρήματα του.
Το φως το είδα αφού έκατσα δίπλα σε άλλον και τον βοηθούσα για ένα διάστημα.
Δυστυχώς παιδιά δεν μαθαίνεις αλλιώς.....καμμία σχέση
και ειδικά αν έχει όρεξη να σου αναλύει τον κάθε του χειρισμό.
Το καλύτερο μάθημα!

Manos είπε...

Ανώνυμε αν είσαι αδαης όπως λές, μάλλον τέτοιος θα μείνεις. Αλλά εμένα μου μοιάζεις με κατι άλλο, που μάλλον πάλι τέτοιος θα μείνεις.

Κάτσε εσυ και μάθε δίπλα σε όποιον θες και καλη τύχη, δικαίωμα σου.

ο διαχειριστής του blog έγραψε την άποψη του επώνυμα και μαγκια του. Εγώ δεν γράφω επώνυμα, αλλα δεν είπα κάτι συκοφατνικό. Ειπα αυτο που γράφει το ιδιο το άρθρο, οτι δηλαδη ειναι χορηγημένο και εχει συγκεκριμένες καταχωρήσεις. Στα δε σεμινάρια λεει πρωτο της ανελ και μετα του ιγε το οποίο ειναι καλυτερο και δημοφιλεστερο.

Το να ονοματισω όμως ανώνυμα ενα blog ειναι ασεβεια στον διαχειριστή. Η ανελ έχει διαφημισεις σε αρκετά blog. Aν εσυ δεν καταλαβαινεις σε ποιο αναφερομαι έχει πολλά ακομα να μάθεις για τις μέλισσες, οπότε κάτσε και μελετησε και ασε τις φυτιλιες.

Μερικοί γελιουνται και νομίζουν οτι ακομα και με 50 μελισσια είναι εμπειροι και μάγκες. Ερχεται ομως η μερα που μονο το εγκεκριμένο μέλι θα πωλειται νόμιμα και τότε θα δουμε ποιος ξέρει να παραγει και ποιος πουλα δηλητηρια χλωρίνες φυροφάρμακα και ομελετες.

Σκεφτειτε το λιγο και σκεφτείτε μερικοι γιατι είναι η δικη μας χωρα μπουρδέλο και οχι άλλες. Με τη βλαχια και τηνψευτομαγκια δεν πηγε κανεις μπροστα.

Σορρυ ρε μακρονησε για την καταχρηση του χώρου

Unknown είπε...

Μήν ζήτας συγγνώμη φίλε Μάνο,το blog είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να πεί τήν γνώμη του σχετικά με τα δημοσιεύματα και τόν σχολιασμό του φίλου μας απο τήν Ρόδο.