Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Έκλεψαν τα μελίσσια και αυτά ειχαν ...GPS!




Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και το νοικοκύρη. Αυτό αποδείχτηκε στην περίπτωση ενός 51χρονου, που έκλεψε τα μελίσσια μιας 64χρονης, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με σύστημα GPS!

Η 64χρονη κατήγγειλε την κλοπή, με τον 51χρονο να συλλαμβάνεται για παράβαση του Νόμου περί ζωοκλοπής αλλά και παράνομη οπλοκατοχή.
Η κλοπή σύμφωνα με την παθούσα γινόταν σταδιακά, από τον Μάρτιο 2012 έως και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, από αγροτική περιοχή στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά, τριάντα κυψέλες μελισσών, συνολικής αξίας 4.500 Ευρώ.

Σε αγροτεμάχια της ιδιοκτησίας του δράστη βρέθηκαν 46 κυψέλες από τις οποίες οι 30 ανήκουν στη γυναίκα που τον κατήγγειλε, πράγμα το οποίο πιστοποιήθηκε από τους κωδικούς που είχαν επάνω τους.



Βρήκαν με GPS τα μελίσσια που τους είχαν κλέψει!

Βρήκαν με GPS τα μελίσσια που τους είχαν κλέψει!


Μέχρι και συστήματα δορυφορικού εντοπισμού «επιστράτευσαν» οι μελισσοκόμοι της Ηλείας για να βρουν αυτόν που τους είχε ρημάξει τα μελίσσια. Η προσπάθεια αυτή είχε αποτέλεσμα και τελικά τα εντόπισαν σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού από τα Καλυβάκια έως τα Μακρίσια.
Πριν λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί η δράση ενός 40χρονου δημοσίου υπαλλήλου από τον Πύργο, ο οποίος είχε ομολογήσει την κλοπή μεγάλου αριθμού μελισσιών από παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή.
Τότε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου είχε εντοπίσει με τους μελισσοκόμους τα μελίσσια στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας, το Κατσικάρι Πύργου και τα Καλυβάκια Κρεστένων. Ο αριθμός των αναγνωρισμένων κλεμμένων μελισσιών ήταν μεγάλος. Σήμερα οι παραγωγοί εντόπισαν ακόμα περισσότερα, με τη ζημιά να αυξάνεται για δύο λόγους.
Ο μελισσοκόμος με τα κλεμμένα μελίσσια, φέρεται μετά τον εντοπισμό του να πέταξε δίπλα στο φράγμα του Αλφειού ποταμού δεκάδες μελίσσια μέσα στα βάτα. Αυτά δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες δεν επιβίωσαν και οι παραγωγοί σήμερα το πρωί τα βρήκαν «νεκρά» τα περισσότερα.

Καταρχάς θα πώ ότι αυτές οι ειδήσεις δέν είναι φρέσκιες,πιθανόν να τίς έχετε ξαναδιαβάσει.
Όμως οι ειδήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που κλέφτες μελισσιών  έχουν συληφθεί και έχουν οδηγηθεί με κατηγορίες στόν εισαγγελέα.Οι κλέφτες είμαστε εμείς οι ίδιοι αγαπητοί συνάδελφοι,είναι κοινό μυστικό και το ξέρουμε όλοι.Μελισσοκόμοι κλέβουν άλλους μελισσοκόμους,είναι αίσχος είναι ντροπή είναι αηδία.Καθημερινά πλέον ακούμε για κλοπές,αυτό το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί όσο δυνατόν περισότερο γίνεται, και για να εξαλειφθεί πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα κυρίως.Πρώτα πρέπει να πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι για το τι υπάρχει δίπλα μας,πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψην ότι εδώ και καιρό υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο κλεμένων κυψελών. Πρέπει να είμαστε παρατηρητικοί σε κάθε τι ύποπτο. Δεύτερον να φροντίσουμε να σπείρουμε τόν φόβο στούς επίδοξους κλέφτες για το ενδεχόμενο  και τής σύλληψή τους,ασφαλίζοντας τίς περιουσίες μας με συσκευές εντοπισμού και παρακολούθησης.Σε αυτές τίς δυο περιπτώσεις οι συσκευές αυτές φαίνεται ότι βοήθησαν καθοριστικά στον εντοπισμό τών κλεμένων μελισσιών και τελικά στήν σύλληψη τών δραστών.Θα ξαναεπανέλθω πάλι σύντομα στο θέμα πιστεύω μέσα στο μήνα με μια πολύ πιό εξιδεικευμένη ανάρτηση πάνω σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλε απο τη μακρονησο,λεγομαι Τασος κυριακου,συναδελφος μελισσοκομος απο ναυπλιο.σου στελνω αυτη τη διευθυνση
www.marathon2013.org .προκειται για μια προσπαθεια να σωσουμε την πατριδα μας,ετσι οπως το βλεπω εγω.αν θες ριξε μια ματια και αν συμφωνεις προωθησε το.

Unknown είπε...

Γνωρίζω τήν κίνηση αυτή και θα συμετάσχω,θα το πρωοθήσω και μέσω του blog.Τα χαιρετίσματά μου στο όμορφο Ναύπλιο.