Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ



ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Σε σήριαλ εξελίσσονται οι εμπρηστικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός».

Αυτή τη φορά η επίθεση σημειώθηκε στο γεωτρύπανο, που έχει εγκατασταθεί στη Φισώκα (βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από τις Σκουριές), όπου γίνονται γεωλογικές έρευνες στο κοιτασματολογικό δυναμικό της περιοχής.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το γεωτρύπανο και το φορτηγό μεταφοράς του κάηκαν ολοσχερώς. 

Οι δράστες αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους...

Οι δράστες και αυτής της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι στιγμής. 



Είναι η δεύτερη εμπρηστική επίθεση που σημειώνεται μέσα σε 3 μέρες σε εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός».



Η πρώτη επίθεση έγινε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη γεννήτρια ηλεκτροδότησης των Σκουριών, στην οποία βρίσκονταν δίπλα 250 λίτρα πετρελαίου και εργαζόμενοι βάρδιας, οι οποίοι στάθηκαν εκτός από τυχεροί και αποτελεσματικοί στην έγκαιρη αντιμετώπιση της φωτιάς, που ξέσπασε από τη ρίψη των βομβών μολότοφ. 

Από τις 5 Αυγούστου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 6 επιθέσεις σε οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εργοταξιακές εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός».






Επειδή παρακολούθησα τήν ημερίδα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο και τα όσα εφιαλτικά ειπώθηκαν εκεί και απο τόν εισηγητή κ Θρασυβούλου αλλα και απο τους φορείς τής Ιερισσού για τα ορυχεία χρυσού και για τήν καταστροφή που πρόκειται αυτά να επιφέρουν αν λειτουργήσουν.Θέλω να πώ το εξής πρός τους Μελισσοκόμους τής Χαλκιδικής που δέν γνωρίζουν η που δέν αντιδρούν αλλα και τους υπόλοιπους που βρίσκονται περιμετρικά πώς είναι άνεργοι εν αναμονή.Δέν θα μείνει τίποτα όρθιο και αυτός ο ευλογημένος μελισσοκομικά τόπος τών 814 επαγγελματιών κυρίως μελισσοκόμων και τών 152.385 κυψέλών το (9,7% τής χώρας) είναι βέβαιο πώς θα καταστραφεί.Δυστυχώς ακόμα και η Θάσος όπως ειπώθηκε με το ευλογημένο και ξακουστό πευκόμελό της διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο. Και ενδεχομένως σε λίγα χρόνια θα έχει τήν ίδια μοίρα και αυτή εξαιτίας τών τοξικών κύμάτων σκόνης που θα κατακλύζουν τήν ατμόσφαιρα απο την λειτουργία τών ορυχείων απο τα οποία  θα εξορύσονται 24 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΙ μεταλεύματος ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ!!. Η σκόνη που θα αναδύεται και που θα ταξιδέυει δεκάδες χλμ θα περιέχει μεταξύ άλλων Αρσενικό βάριο κάδμιο και ένα σωρό άλλα άκρως επικίνδυνα στοιχεία ακόμα και για τόν ίδιο τόν άνθρωπο πόσο μάλλον για τίς μέλισσες και για τούς άλλους φυσικούς επικονιαστές. Παρουσία βαρέων μετάλλων, έστω και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις, προκαλεί, αναιμία, υπέρταση, διαταραχές στο παιδικό νευρικό σύστημα, διατάραξη λειτουργίας αναπνευστικού συστήματος, νεφρικές βλάβες, οξείες και χρόνιες δηλητηριάσεις, γαστρεντερίτιδα, νεφρίτιδα, ηπατικές βλάβες, καρκίνος, ηπατίτιδα, ηπατική κίρρωση, ίκτερος .Ενώ όλος ο υδροφόρος ορίζοντας αλλα και το έδαφος θα επηρρεαστούν και θα δηλητηριαστούν και η χλωρίδα  τελικά θα αποδεκατιστεί.Η Χαλκιδική άραγε πάει να εξελιχθεί σε μια νέα Κερατέα με μάχες τών κατοίκων μεχρις εσχάτων  ? 
Είδωμεν..η Χαλκιδική  η μελισσοκομία τής και το περιβάλλον πάντως κινδυνεύουν θανάσιμα και εκπέμπουν SOS 
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ.







Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ 128 ΗΜΕΡΕΣ  ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

ΚΕΡΑΤΕΑ 2011 




2 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Καλά κάνουν!
Δυστυχώς μπήκαμε για τα καλά πλέον στην τελική ευθεία που οδηγεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, και οφείλουμε να αγωνιστούμε όχι μόνον για την ποιότητα της ζωής μας στην πατρίδα μας, αλλά για όλο τον κόσμο. Παντού γίνονται τα ίδια!
Τα προσχήματα έπεσαν!

Unknown είπε...

H Eυβοια επίσης παναγιώτη έχει μπεί στο στόχαστρο,όχι το κακό δέν θα σταματήσει εκεί..