Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ GPS TRACKER


gps tracker tk102 


Επειδή πολλοί φίλοι με μηνύματά τούς έδειξαν ιδιάιτερο ενδιαφέρον για το μελισσοκομικό gps tracker αναδημοσιεύω το θέμα.
Σήμερα ενώ είχα ανέβει για κάποιες δουλειές στο στο κέντρο τής Αθήνας βρέθηκα τυχαία έξω απο τήν είσοδο ενός γνωστού σε ψαγμένους  ηλεκτρονικού καταστήματος.Βρήκα λοιπόν τήν ευκαιρία να μπώ και να ρωτήσω για κάποιο gps tracker που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στα μελισσάκια μου ώς μέτρο προστασίας έναντι ενδεχόμενης κλοπής (χτύπα ξύλο) Ομολογώ πώς με είχε εμπνεύσει και το πολύ καλό άρθρο του φίλου μας του Τάσου το οποίο σας συνιστώ να το διαβάσετε απαραίτητως http://melitasos.blogspot.gr/2012/09/gps-tracker.htm.l Ο φίλος ο Τάσος λοιπόν απο ότι διάβασα προμηθευτηκε το εν λόγω gps μέσω ebay στήν τιμή τών 43ευρώ με τα μεταφορικά μέσα στήν τιμή.Δυστυχώς όμως δέν τα πάνε όλοι καλά με τήν τεχνολογία και ούτε είναι για όλους εύκολο να κάνουν διαδικτυακές αγορές.Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω μια έρευνα αγοράς σε ένα ελληνικό κατάστημα..η τιμή λοιπόν τής ίδιας συσκευής είναι στα 150 ευρώ!! Θα πάω παρακάτω όμως ξεχνώντας τα 107 ευρώ τής διαφοράς τών τιμών. 
Το συγκεκριμένο μηχάνημα που μπορεί να εντοπίζει απο αυτοκίνητα μελίσσια εώς και παππούδες με αλτσχάιμερ είναι όντως εκπληκτικό !! Παίρνει μια απλή κάρτα sim τηλεφώνου με μιά απλή κλήση προς σε αυτό αυτόματα στέλνει τίς γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου που βρίσκεται..έτσι αν κούφια ώρα κλαπούν τα μελίσσια μας είναι πολύ εύκολο να τα εντοπίσουμε μέσω αυτών τών συντεταγμένων.Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ηχητικής επίβλέψης,δηλαδή μια κλήση στήν οποία μεσω του tracker ακούμε ήχους,αλλά και δυνατότητα αυτόματης αποστολής sms πρός τα εμάς αν κινηθεί ο tracker και η κυψέλη στην οποία βρίσκεται.Πάμε  και σε ένα αρνητικό τώρα..η μπαταρία του αντέχει περίπου μόλις 48 ώρες...
Ο tracker με την μπαταρία συναγερμού..
11.000mAh
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε? ο φίλος μας ο Τάσος πρόσθεσε μια μπαταρία απο συναγερμό και όπως γράφει δαπάνησε 30 ευρώ για δύο κομμάτια απο αυτές, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 30 μέρες  αλλα όπως βλέπουμε στήν φωτογραφία το αρνητικό τής είναι πώς καταλαμβάνει δύο πλαίσια..Στο κατάστημα που επισκέπτηκα  μου πρότειναν τήν μπαταρία στα αριστερά είναι εναφορτιζόμενη λιθίου στα 11.000mAh και συνδέεται απευθείας στόν tracker μας με το βύσμα που διακρίνεται αφού προηγουμένος αφαιρέσουμε τήν εσωτερική αρχική μπαταρία του tracker.Eίναι πολύ λέπτή και θα καταλαμβάνει μόλις ένα πλαίσιο στην κυψέλη μας, και η διάρκεια ζωής τής πρωτού ξαναφορτιστεί είναι περίπου στίς 20 ημέρες,η τιμή της λίγο τσουχτερή όμως στα 90 ευρώ περίπου.Στο εξωτερικό η τιμή της είναι γύρω στα 45-46 ευρώ. Αν συνοψίσουμε το κόστος τής αγοράς του tracker απο το εξωτερικό έρχεται γύρω στα 90 ευρώ μαζί με τήν μπαταρία τών11.000mAh ..ενω στήν Ελλάδα 240 η (τιμή είναι απο το κατάστημα που επισκέπτηκα,πιθανόν αλλού άν ψάξετε να  βρείτε και  φθηνότερα) Βέβαια αν αγοράσει κανείς απο Ελληνικό κατάστημα θα έχει και τήν εγγύηση του ενός έτους αλλα και υποστήριξη σε κάποιο τυχόν πρόβλημα λειτουργίας του gps αλλά σε πολύ υψηλότερο κόστος σε σχέση με το εξωτερικό.
Σίγουρα το gps tracker ΤΚ102 είναι εκπληκτικό μηχάνημα. Είτε αυτό το αγοράσουμε απο Ελλάδα είτε απο  εξωτερικό.. και μας επιτρέπει πιο να κοιμόμαστε πολύ πιο ήσυχοι για κάποιο ενδεχόμενο κλοπής. Το αρνητικό  είναι σαφώς η μπαταρία η και ο χώρος που αυτή καταλαμβάνει..

Tk-104 gps tracker
gps tracker TK104
Πάμε όμως και σε καλά νέα.. λίγο πρίν κλείσω αυτήν τήν ανάρτηση ξαναεψαξα στο διαδίκτυο ψάχνοντας καλύτρες λύσεις και βρήκα  το  νέο μοντέλο..το Gps tracker TK104!! το οποίο περιέχει όλα τα θετικά του προηγούμενου ΤΚ102 σύν κάποιες πολυ σημαντικές βελτιώσεις τίς οποίες θα παρουσιάσω με ένα  νέα άρθρο μαζί με τον τόν tracker όταν θα τόν έχω στα χέρια μου στίς επόμενες εβδομάδες με παραγγελία απευθείας απο εξωτερικό. Με το 104 Δέν θα χρειαστεί να στερήσουμε πλαίσια απο το μελίσσι που θα παγιδέψουμε διότι  η διάρκεια ζωής τής εσωτερικής  μπαταρίας του, ώσπου να τήν ξαναφορτίσουμε.. είναι  2 μήνες!! ..Η τιμή του στήν Ελλάδα απο όσο εγώ τουλάχιστον βρήκα είναι απο 160 εώς 225 ευρώ (ανάλογα που θα πέσετε και που θα ψάξετε) και στο εξωτερικό κοστίζει, πάντα μέσω ebay γύρω στα 85. 
ελπίζω να σας βοήθησα..
Καλή επιλογή σε ότι τελικά επιλέξετε!!

2 σχόλια:

MELITASOS είπε...

πάντως είναι χρήσιμο να εχουμε την δευτερη μπαταρία φορτισμένη και να αλλαζουμε την παλιά οταν θα πάμε στα μελίσσια μας. Αν έχουμε το ΤΚ104 πως θα το ξαναφορτωσουμε οταν πάμε εκεί. Πιστευω οτι το ΤΚ 102 με δύο μπαταρίες και ένα χρονοδιακόπτη να το κόβει την ημέρα θα έχουμε διπλασιο χρόνο , δηλαδή 40 μέρες και την ευκολία αλλαγης μπαταρίας. Όσο για τα δύο τελάρα που χρειάζονται, πάντα έχουμε κάποιο αδύνατο μελισσάκι, και αν δυναμώσει του βάζουμε δευτερο όροφο. Ο χρονοδιακόπτης κάνει 8 ευρω στο EBAY
Σε χαιρετώ Τάσος

Unknown είπε...

Τούς θερμούς μου χαιρετισμούς φίλε Τάσο.