Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

EIKONEΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΜΕΝΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΣΤΗΝ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ

 Σήμερα αντίκρυσα αυτήν τήν εικόνα απο ένα μελίσσι που είχα απομακρύνει τήν Προηγούμενη Πέμπτη άρων άρων απο το υπόλοιπο μελισσοκομείο που διατηρώ τους χειμερινούς μήνες στο Λαύριο Αττικής.Το συγκεκριμένο μελίσσι είχε δυστυχώς εντοπίσει κάποιον ανοιχτό ραντισμένο φοίνικα.Οι φοίνικες ανοίγουν μαζικά απο τίς αρχές καλοκαιριού μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου αλλά στήν ουσία πάντα υπάρχει κάποιος ανοιχτός όλη τήν διάρκεια του έτους όπως μου εξήγησε και ο κύριος Χαριζάνης με τόν οποίο μίλησα τηλεφωνικά πρίν απο μία εβδομάδα.Το απομάκρυνα απο τήν περιοχή αλλά το λάθος ήταν πώς δέν απομάκρυνα και τίς γύρες που είχε μέσα,μέσα στόν εκνευρισμό μου δέν ενέργησα όπως έπρεπε για να προσπάθήσω να το σώσω.Πήρα μόνο κάποiες δεκάδες ψόφιες μόνο μέλισσες και τίς πήγα  στήν Αθήνα για να τίς αναλύσουν.Τα αποτελέσματα έδειξαν το Confidor το φάρμακο δηλαδή που χρησιμοποίησε ο Δήμος Λαυρεωτικής.Ένα φάρμακο-δηλητήριο που θεωρείται νόμιμο κατ εξαίρεση απο τίς αρμόδιες αρχές για ραντισμό του σκαθαριού. Σήμερα φόρτωσα τήν κυψέλη στο αμάξι  και επιδίωξα  να δώ τόν αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά αυτός έλειπε, θα το ξαναπάω αύριο για να δεί και ο ίδιος τα αποτελέσματα τών πράξεων τους.Εμείς οι μελισσοκόμοι τής Ανατολικής Αττικής απο τόν Μαραθώνα ώς και το Λαύριο πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά με κάθε μέσο και τρόπο για να προστατέχουνε τίς περιουσίες μας αλλα και τήν ίδια τήν φύση και να μήν ξαναεπιτρέψουμε τέτοιες εικόνες ντροπής και αίσχους.Και επιτέλους θα μάς δωθεί η ευκαιρία λόγω του φεστιβάλ σε λίγες μέρες να πούμε μερικά φωνήεντα με τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ κυρίους τής ΟΜΣΕ.
Τούς θεωρώ εξίσου υπεύθυνους με τήν τούς δήμους για τήν καταστροφή .Διότι είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό να είναι όλοι τους άφαντοι,ενώ εμείς εδώ καταστρεφόμαστε.Αν δέν είνα άξιοι να μάς προστατέψουν τηρώντας το θεσμικό τους ρόλο άς παραιτηθούν και άς πάνε σπίτια τους.

4 σχόλια:

Melissocosmos είπε...

Ξεκληρίστηκε.
Ειναι κλασική δηλητηρίαση, ειναι φανερο με βαση τα περιττώματα που άφησαν οι μέλισσες οτι δηλητηριάστηκαν απο γυρη φοινικα.
Οι Δημοι ειναι αξιοι μηνύσεων, μην καθεστε με σταυρωμενα τα χερια συναδελφοι.

IxNiLaTiS είπε...

Λοιπόν, ... αυτό το μελισσάκι δεν πρέπει να πάει άδικα!
Πρέπει να κατηγορηθεί ο δήμος για ζωοκτονία εξ αμελείας, να σου σκάσει αποζημίωση για το μελίσσι και το μέλι που θα έπαιρνες, και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι.
Την καταδικαστική απόφαση (που πλέον θα αποτελεί δεδικασμένο) θα την γνωστοποιήσουμε στους άλλους δήμους της Αττικής και όποιους άλλους έχουν φοίνικες, και έτσι θα καταλάβουν ότι πρέπει να σοβαρευτούν!!!

markos aliprantis είπε...

Πάντα τέτοιες εικόνες σοκαρουν εμάς που είμαστε μελισσοκόμοι.Φαντάσου εμένα να αντικρίζω την ίδια εικόνα επί 100 τουλάχιστον.
Όσο για την ΟΜΣΕ έχω ραμένα πολλά για την γούνα τους.Όποιος παίρνει το μελ/κό βήμα θα διάβασε για την συνάντηση του Ντούρα και το γλύψιμο που έπεσε και όλα καλά και μετά από δυό σελίδες γράφει οτι το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα για τα νεο-νικοτινοειδή.Θα τρελαθούμε τελείως.

Unknown είπε...

φίλε Μάρκο στήν Πάρο η ζημίά προκλήθηκε απο ενέργειες του Δήμου σας? Η απο τα διάφορα ξενοδοχεία τής περιοχής?