Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Σιρόπι για το βήχα σπέρνει το θάνατο στο Πακιστάν,σύντομα και στήν χώρα μας..


a siropi PakistanΔεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη του Πακιστάν όταν ήπιαν σιρόπι για το βήχα και οι αρχές της πακιστανικής πόλης αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στη φτωχή συνοικία Σάχντρα της πόλης. Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ. «Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.

Περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη. Τρία φαρμακεία έκλεισαν και οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν. Οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου. Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Ταχίρ Χαλίλ από το νοσοκομείο Μαγιό το μεγαλύτερο της Λαχόρης. Από τους 20 ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.

Σύντομα φάρμακα γενόσημα απο αυτές τίς χώρες θα λαμβάνουμε και εμείς μέσω Βερολίνου. Δέν πειράζει τουλάχιστον θα έχουμε ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: