Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΛΙ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ

ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΛΙΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΟΓΩ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ,ΔΈΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΣΟΥΜΕ.ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΩΤΑ  ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΗ.ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΊ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ? ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΜΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ


2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Καλημέρα.Αν έχετε πρόβλημμα και πεθαίνουν οι μέλισσες πρέπει να κάνετε τα εξής:
1)Μαζέψτε πάνω από 300 μέλισσες νεκρές μαζί με μέλισσες που έχουν γύρη στα πόδια τους και κομμάτι κηρήθρας που έχει γύρη του φοίνικα(υπόλευκη)και στείλτε τα στο Μπενάκιο φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
2)Αν δείτε συνεργείο του Δήμου ή και ιδιώτη φροντίστε να μάθετε αν υπάρχει επικεφαλής του συνεργείου γεωπόνος ή γεωτεχνικός.Αν όχι καλέστε την αστυνομία και δείξτε τους την εγκύκλιο του υπουργείου για να γίνουν οι σχετικές μηνύσεις.
3)Ειδοποιήστε τους μελισσοκόμους της περιοχής να πάρουν τα μελίσσια τους γιατί θα τα χάσουν.
Στην Πάρο από την ανεξέλεκτη χρήση έχουν χαθεί πάνω από 1500 μελίσσια σε σύνολο 2300.Προσωπικά έχασα πάνω από 100.Ενεργοποιηθείτε.

Unknown είπε...

Καλησπέρα,οι ψεκασμοί αυτήν τήν στιγμή έχουν σταματήσει,δείγματα ήδη έχω στείλει στο Μπενάκιο,οι απώλειες είναι μερικές δεκάδες μελισσες ανα σμήνος.Φυσικά το 95% τών φοινίκοειδών είναι αυτή τήν εποχή κλειστό.Είπαν πώς οι ψεκασμοί έγιναν τηρώντας όλες τίς προυποθέσεις παρουσία γεωπόνων τής περιφέρειας.Αλλα ποιός τους πιστεύει? Αυτο τα καραγκιοζιλίκι με τούς φοίνικες πρέπει επιτέλους να σταματήσει